16 de maig del 2012

Ja n'hi ha prou!

A propòsit del darrer post de Pere Casellas (portaveu del PSC a l'Ajuntament de Figueres) al seu bloc ("Ja en tinc prou"):

Conec en Pere de fa molts anys i no sóc ni una insensata, ni una somniatruites ni una persona que es caracteritzi per deixar-se entabanar fàcilment. Quan vaig decidir col·laborar-hi i quan vaig acceptar formar part de la llista que va encapçalar ho vaig fer amb convenciment perquè sé que quan parla se l'ha d'escoltar: no és un indocumentat ni un il·luminat. Conec de primera mà com treballa en Pere, una persona altament capaç de treballar en equip i d'escoltar i que, malgrat una imatge potser una mica freda, no es desentèn de cap dels compromisos que adquireix. Per bé i per mal n'assumeix absolutament la responsabilitat. És una persona dialogant que sap escoltar els arguments dels altres (ho sé per experiència: som amics de fa molts anys i en algunes coses veiem les coses de manera ben diversa), però que no tolera de cap manera la falta d'educació i les males maneres. Li dol en carn pròpia, però també quan les víctimes són els altres. No és ni un frívol, ni un ressentit, malgrat que dos o tres s'entesten a vendre'n aquesta imatge. Treballa mirant endavant. Assumint els errors, però amb voluntat d'aprenentatge i d'anar endavant.
Ho dic perquè ara que la  falta de respecte d'en Santi pels regidors de l'oposició en els plens comença a ser de domini públic cal  recordar que, si bé en aquest món s'ha de poder dir tot -només faltaria!-,  s'ha de saber COM i QUAN i, sobretot, no faltant a la veritat.  Sé què pensa en Pere i quin projecte de vida té i que, com tothom, ha comès errors; no se n'amaga. En Pere treballa, i molt, per Figueres, i ho fa amb coherència, projecte i suport unànim de l'assemblea local del partit, malgrat que alguns s'entestin a insistir que això no és així. Quina dèria més absurda!
A l'Ajuntament, evidentmentent, no tothom pot viure de la política -per sort!-, per això mateix és una falta de respecte obviar que fer els plens a certes hores és posar pals a les rodes dels regidors que han de conciliar la seva activitat professional amb la tasca pública.
D'altra banda, l'únic que, des de fa temps, ha fet de la política el seu modus vivendi és en Santi, opció respectable, però que potser sí que el condiciona... En Pere no ha deixat mai de dedicar-se a la seva feina -ni ho ha pretès!-  i ha renunciat a responsabilitats que li suposin allunyar-se de la seva ciutat i de la seva família. On és el mal?
N'hi ha prou de falsedats i menyspreu. TOTS i CADASCUN  dels membres de l'oposició es mereixen el mateix respecte que els regidors de l'equip de govern: són persones que han acceptat assumir una responsabilitat que no és gens fàcil i que poden aportar idees, diàleg, i treball. Que la feina de les minories quedi soterrada i menystinguda no vol dir que no n'hi hagi. CiU no és l'única que treballa per la ciutat. Hi ha molta gent que hi treballa des de molts àmbits: política, associacions, barris, entitats...
No sé si tots els membres de l'equip de govern considerarien exemplars el paper i l'actitud de l'alcalde al capdavant del plens. Em consta que no és així. És lògic.