15 d’abril del 2016

A en Jordi, mestre de les paraules.

Avui l'amic Jordi presentava llibre a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres. I, malgrat les ganes de ser-hi, me n'he hagut d'estar: manaven les obligacions de la il·lustre feina de fer de mare. No hi podia ser físicament, però el meu pensament era prop seu. I per a ell són aquestes quatre ratlles:

"Gràcies, Jordi Pla Planas, per aquesta capacitat teva de fer-te ubic, de reinventar-te, de gaudir de la jubilació com Déu mana (més actiu i joiós que mai!).
El teu és un retir espiritual, però gens espirituós (com la poesia que brodes!) en un locus amoenus de poblets empordanesos que gaudeixen de les prèdiques il·lustrades que dicta el teu cor d'home bo. Quina delícia aquells petits textos inspirats en els teus itineraris pastorals que ens regales sovint en aquesta àgora!
Quina sort que tenim els que t'hem conegut en qualsevol de les facetes de la teva vida polièdrica! Gràcies, Mestre!
Avui, que has presentat llibre, m'ha sabut greu, molt, no ser-hi per compartir amb amics i coneguts la felicitat d'home nou que traspues.
Tenir fills té algunes servituds, ja se sap, i avui tocava fer de mare i córrer contrarellotge, per no perdre el costum.
Enhorabona pels teus èxits!
Una abraçada."