25 d’octubre del 2010

Sobre el "fitxatge" de Pere Casellas i altres qüestions

Acabo de llegir a la secció “A cau d’orella” de l’Ediari.Cat un comentari que m’ha fet pensar. Diu el redactor a propòsit del “fitxatge” de l’estratega Pau Canaleta com a assessor de campanya dels socialistes figuerencs que tal fet ha estat valorat molt positivament, però no s’està d’augurar-li un futur com a mínim complicat a l’hora de reconduir la comunicació socialista.

I això és el que em fa pensar… D’una banda em fa l’efecte que molts dels problemes de comunicació o d’entesa que se solen atribuir al grup socialista figuerenc sovint vénen justament de fora (o aquesta és, si més no la impressió que em fa a mi, veient-ho des de la distància) i de la insistència d’alguns a burxar i posar llenya al foc –vés a saber en interès de qui o de què!-.

D’altra banda, em sembla una frivolitat comentar que la gent que va assistir a les conferències de Pere Casellas al Teatre-Museu Dalí i al Museu del Joguet en va sortir satisfeta pel que fa al continent, però decebuda pel que fa al contingut. Jo hi era i no estic d’acord amb aquesta apreciació; si més no, no es pot generalitzar. Casellas no és, ni ho preten, ser un orador brillant com Vila, però és un home pragmàtic i amb les idees clares. Els seus discursos parlaven de donar un rumb clar a la ciutat de Figueres. I hi feia propostes, evidentment força genèriques encara, però mostrant uns plantejaments prou clars, que estic segura que anirà concretant i desgranant en el seu programa electoral i en la inevitable campanya electoral. I, el més important, les propostes que plantejava parteixen de la necessitat de redimensionar els objectius en funció del moment que estem vivint i tocant molt de peus a terra. Això implica treure partit del potencial que la ciutat té i aprofitar aquestes oportunitats donant cabuda en el projecte a tots i totes els ciutadans de la nostra ciutat i pensant especialment en els joves que tant hi poden aportar si aconsegueixen veure la ciutat com un bon lloc per desenvolupar-s’hi i viure-hi. Evidentment que això suposa un repte! Per a Casellas, per a Canaleta i per a tots i totes els que creiem que es pot canviar l’estat de les coses a la nostra ciutat. Endavant!