5 d’abril del 2012

Canvi de mobles

(Renovació executiva PSC figuerenc)

De vegades hi ha canvis que ho regiren i trasbalsen tot, que obliguen a fer cap i arreu, a esbatanar armaris i a canviar fotos... No sempre, però, són tan transcendents com podíem, a priori, creure, témer o desitjar, ja que l'aroma de fons continua sent el mateix. 
Altres vegades, moviments discrets acaben suposant canvis de magnituds insospitades. No em refereixo, òbviament, a aquells "maquillatges" o canvis de color que juguen més amb l'efecte que amb l'efectivitat. Sovint l'eficàcia no té res a veure amb l'efecte que ens fan les coses, encara que aquest ens agradi i ens atregui. Els focs artificials amb prou feines perduren més enllà de l'efecte que causen en la nostra retina en  els seus escassos minuts de glòria.

Fa uns dies l'assemblea local del PSC figuerenc va triar nova executiva. El fet que al capdavant s'hagi renovat unànimement -i no érem, precisament, quatre gats!- la confiança en Pere Casellas i que hi figurin en llocs destacats membres de l'executiva anterior no ens ha d'entelar la vista: hi ha canvis de plantejament evidents per qui hi vulgui gratar una mica, especialment pel que fa a la voluntat d'obertura a la ciutadania i pel que fa a la distribució de les tasques. Som més, i amb un lideratge clar per part d'algú que ha mostrat capacitat de treball en equip i voluntat d'integració de sensibilitats diverses en un projecte comú basat en la realitat, no en castells de fum.

Circumstàncies diverses -no cal tornar a entrar-hi ara- no han permès que aflori degudament aquest projecte, un projecte seriós i sensat en el qual hi ha gent que treballa des de fa molt de temps, tocant de peus a terra i bandejant els personalismes, retrets i ressentiments que des de fora molts han volgut fer-hi veure.

La il·lusió per aquest projecte no ha variat substancialment aquests darrers mesos, més enllà de l'assumpció pública i privada, tan necessària i saludable, dels errors de la campanya passada. Pocs han estat tan honestos en això... Però toca fer camí, i per a això cal mirar endavant i aprofitar les experiències passades.

Pensem en positiu i treballem mirant endavant, però atents a la realitat: que el llegir no ens faci perdre l'escriure!