20 de desembre del 2016

Nadal 2016

           



Emprendrem aquests dies mandrosos, buscant un alfabet conegut que ens ajudi a compondre frases que donin sentit a l’inexplicable. Escriurem pàgines  amb la lletra serena dels cors tranquils o amb el traç insegur de les nostres incerteses. Serem feliços, o ens en farem la il·lusió. O, potser, omplirem els fulls amb la lletra estripada dels cors desconsolats... 
Una barreja de pàgines viscudes i capítols encara per escriure se’ns farà inevitablement present.  I buscarem el consol en les lletres conegudes de les cançons que ens bressolen quan ens vencen la son i la feixuguesa del viure. Cridarem proclames amb l’esperança que es facin realitat, i fugirem dels neguits amb versos amables. 
I, amb tinta indeleble, escriurem unes pàgines més a les nostres vides. Perquè, malgrat tot, aquestes dates se’ns graven amb foc al record, any rere any.

Fem, doncs, el possible per escriure capítols que ens evoquin aromes amables; perquè els mals moments vagin a la paperera dels esborranys descartats. Però sense recances: els esbossos imperfectes ens serveixen per aprendre. I, què és la vida, sinó un etern aprenentatge? Encara que, de vegades, ens pugui fer mal, o ens costi tan d’entendre!


"Cant d'esperança", del mestre Pere Puig, interpretada per la Coral de l'Escola Sant Pau al concert de final del curs 2015-2016

Figueres
Nadal 2016

1 comentari:

Unknown ha dit...

Gràcies per compartir les teves reflexions, Àngels,sempre interessants, encertades i plenes de sincera poesia.
Bones festes!
AnnaM Velaz