19 de maig del 2018

Fi de curs

Als meus alumnes i tutorats de 2n de BAT


Se’ns ha fos el tercer trimestre. I cau un altre curs. Però no és un curs més: és EL curs. Aquell que recordareu sempre. Acabeu Batxillerat. Punt i final, punt i a part o punt i seguit. L’hora dels adéus i la benvinguda als nous reptes.
De fet, el calendari ja fa dies que va començar a esgotar fulls. Agendes plenes. Perquè mestres i deixebles estem frenèticament immersos en aquella època de l'any en què les hores de son a alguns se'ns fan més curtes que mai. O, com molt bé diu un col·lega, vivim "aquelles nits que dormim de pressa".
Primavera capriciosa. Alts i baixos inevitables. Somriures i llàgrimes. Temps de voler i no poder perquè sembla que ens robin les hores. Estudiants a punt d'arrencar el vol que comencen (tot just ara!) a veure les orelles al llop. Els números no surten. Desitjos i realitats. Llums i ombres. Fred i calor.
Capítols per llegir. Poemes per fer i molts paràgrafs que esperen ser escrits. I la gairebé certesa que algun moment tindrem la gosadia de posar-nos-hi. 

Però abans haurem de fer net. Fer lloc a la safata d'entrada. Esborrar correus obsolets. Liquidar duplicitats.  Recuperar encàrrecs oblidats i acceptar que hi ha tasques que no podrem endegar o que no sabrem endreçar. Reptes vells i nous. Obligacions imperioses i projectes poc o gens  abastables.
Camins per fer i desfer. La vida que passa i noves vides que comencen a bategar.

I jo ja us començo a enyorar, agraïda d’haver-vos pogut acompanyar en una petita etapa de la vostra ruta pel Monturiol.  Perquè els ensenyants, per sort, sempre aprenem gràcies als nostres deixebles i vivim, any rere any, les vostres angoixes, els dubtes, els desencisos, els desenganys, els èxits i els fracassos... i, encara que no us ho sembli, els fem també un xic nostres.

Ara mateix vosaltres sou en un vaixell que lleva l’àncora. Us esperen ports coneguts o destins ignots. Qui sap cap a on us duran els vents...
Tant se val: sort en les travessies que us esperen des d’ara!


M. Àngels Vila Safont
Tutora 2A BAT
Institut Narcís Monturiol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

I tu, què hi dius?