2 de juliol del 2023

Vint-i-un



Roger: tens nom de persona lluitadora, de guerrer; i ho ets, segur. Com ho eres només de néixer, dins aquell cos petit, petit, que s’afanyà a créixer mogut per uns ulls inquiets delerosos d’empassar-se el món. I. encara que ara per ara, no has tingut grans batalles a superar i que no has tingut trasbalsos greus, el camí no sempre ha estat ben planer. Dona gràcies. La vida és així.

Avui en fas vint-i-un. Abans era el llindar de la majoria d’edat. De fet, a mi encara em sembla raonable que sigui aquest el moment de començar a considerar-te adult: has tingut més temps de situar-te en el món, de saber qui ets i cap a on vas, d’entendre de què va la vida adulta, de prendre consciència de la transcendència de les teves decisions... Ja has començat a valorar el que costa tenir un sou, a no queixar-te de certs sacrificis, a entendre que no sempre es pot tenir tot, que els detalls petits també són importants...
I jo, com el teu pare, continuo acompanyant-te, una mica més apartada ja, en el teu camí. I m’adono que l’orgull que sento en veure que la gran persona que ets no para de créixer.
Em sento feliç veient-te feliç, gaudint dels molts amics que has fet en els teus anys d’estudis i del fet de ser un far per a la teva germana, amb qui mantens intacta la complicitat que sempre us hem admirat el papa i jo.
Aviat encararàs el darrer any d’estudis. I tornaràs a ser a una cruïlla important del teu camí. Estem ben convençuts que sabràs prendre decisions encertades i lluitar pels teus propòsits. Sort i encerts, però, per sobre de tot, lluïta!

Per molts anys, Roger!

Figueres, 2 de juliol de 2023.


"Happy birthday", U2