13 de setembre del 2024

L'espera es dilata i l'objectiu mai no s'acaba de deixar atrapar. I tu bufes, com si fer-ho servís per res més que per deixar anar el llast de la impotència. Encara no has après -ni tindràs, previsiblement, temps de fer-ho- que la paciència pot ser una bona companyia. Però ara que ja tens dues edats, i no una, saps estrafer la teva impaciència pueril i fins entabanar-te a tu mateixa per poc que badis.

Atribueixen a John Lennon la frase que diu que la vida és allò que passa mentre estàs ocupat fent altres plans. I tu, mentre taral·leges "Imagine",  just ara comences a adonar-te que potser és cert i que has perdut massa temps. I d'aquí et venen les presses per recuperar el temps perdut i per fer tots els cims que se't posin per davant. 

Tanmateix, la frisança descontrolada donarà pas a la serenor, perquè entendràs que, en la vida, després d'una espera sempre en ve una altra; i que els objectius que perseguim són el testimoni d'una inacabable cursa de relleus. Segurament aquí rau l'imponderable pes del sentit de la vida...

John Lennon, "Imagine"

11 de setembre del 2024

Recerca

Hi ets i no hi ets... indecís com l'embat tímid de les onades de la mar calma. I vas i vens sense acabar de fer-te present, enllà de tu, absent de mi, buscant el lloc on ser plenament...
I, mentrestant, et vas fent un vestit a mida, teixit a parts iguals amb les pors i les il·lusions que et van assenyalant d'esma el camí sinuós cap al teu jo ocult, que frisa per fer-se lloc i reivindicar-se.